Спорт

УЄФА буде відстороняти клуби від змагань через прояви расизму

Президент УЄФА Александер Чеферін допускає можливість виключення команд зі змагань за прояви расизму з боку фанатів та інші порушення, інформує 1NEWS з посиланням на Footballua.tv.

Александер Чеферін, зокрема, зазначив, що за хронічні прояви расизму та інші порушення з боку фанатів клуб можна “викинути зі змагань”, але це остання міра.

“Я не бачу більш жорстких санкцій, ніж заборона вболівальникам на відвідування стадіонів, матчі при порожніх трибунах, штрафи. Якщо порушення носять хронічний характер, ми могли б викинути клуб або збірну з турніру. Все можливо. Але це остання міра. Потрібно позбутися від ідіотів, бо футбол – сама популярна річ у світі. Потрібно просвіщати людей, працювати з урядами. Це просто катастрофа, що 2019-го року ми повинні організовувати конференції на підтримку розмаїття.

Мавпячі ухання, банани на поле, відредаговані фотографії Анни Франк, місця, де жінкам не дозволяють дивитися футбол, не кажучи вже про те, щоб пограти. Це безумство. Так що, це заклик до рішучих дій і допомоги з боку урядів, тому що з мене вистачить”, – заявив Чеферіна.

 

Back to top button