Спорт

Українці вдало виступили на Чемпіонаті Європи з шашок

У турецькому місті Аванос завершився чемпіонат Європи з шашок-64 (класична, швидка, блискавична гра) серед чоловіків та жінок, передає 1NEWS.

У змаганнях виступили 48 найкращих спортсменів з шести країн – 25 чоловіків та 23 жінки. Склад учасників був найсильнішим за останнє десятиліття, повідомив віцепрезидент Національної федерації шашок України Леонід Бройтман.

У головній програмі чоловічого турніру – класичній – блискучу перемогу здобув чемпіон Європи харків’янин Юрій Анікеєв, який у вирішальному матчі здолав опір багаторазового чемпіона світу Олександра Георгієва (РФ), який, за оцінками багатьох фахівців, є найвидатнішим шашкістом ХХІ століття. Як зазначив Юрій, цей двобій виявився, мабуть, найскладнішим у його спортивній кар’єрі.

Справжнім відкриттям чемпіонату став діючий чемпіон України Фелікс Шепель із Дніпра, студент першого року магістратури філософського факультету КНУ імені Шевченка, який у матчі за третє місце переміг багаторазового чемпіона світу Сергія Білошеєва.

Якщо врахувати, що Анікеєв здобув бронзову нагороду у швидкій програмі, а Шепель – «срібло» у блискавичній, цей результат чоловічої збірної по праву можна вважати видатним.

У жінок на нас також чекав прекрасний результат чемпіонки України, ексчемпіонки світу Олени Короткої з Дніпропетровщини, яка у класичній програмі здобула «срібло», додавши до цього успіху бронзову нагороду у блискавичній програмі.

20 серпня розпочинається командний чемпіонат світу.

 

 

 

Back to top button