Спорт

Українські спортсмени на Олімпіаді в Токіо можуть завоювати не менше 20 медалей

Медальний прогноз: не менше 20 нагород, з них 4-6 золотих, інформує 1NEWS.

23 липня у Токіо стартує Олімпіада-2020, яку перенесли на рік через пандемію. Найграндіозніша подія у світі спорту збере понад 12 тисяч спортсменів, які боротимуться за 339 комплектів нагород у 33 видах спорту.

Нагадаємо, що Україна виступатиме у 29 видах спорту. Також у Міністерстві молоді та спорту спрогнозували, що ми можемо розраховувати на 13-15 медалей. Аналітики Parimatch при цьому дають 40% на те, що як мінімум 4 нагороди будуть найвищого гатунку.

Щодо переможця Ігор у Токіо, то тут експерти віддають перевагу команді США, після якої йде Китай, а ось за третє місце, судячи з усього, змагатимуться Великобританія та Японія. Щодо України, то аналітична компанія Gracenote відправляє нашу команду на 15-е місце з 21-ю нагородою (6 золотих, 7 срібних і 8 бронзових).

Загалом, на Ігри в Токіо поїхали 157 українських спортсменів. Серед головних претендентів на нагороди борець Жан Беленюк, Станіслав Горуна (карате), Олександр Хижняк (бокс), Дар’я Білодід (дзюдо), Ярослава Магучіх та Юлія Левченко (стрибку у висоту), Марина Бех-Романчук (стрибки у довжину), Ольга Харлан (фехтування), Михайло Романчук (плавання), Еліна Світоліна (теніс).

 

 

 

Back to top button