Спорт

Українські медалісти повертаються додому з Олімпіади

У четвер, 12 серпня, рейсом зі Стамбула додому повернулися срібні українські призерки Олімпіади-2020 у Токіо Анжеліка Терлюга (карате) і Олена Старикова (велоспорт), а також бронзові медалісти Ярослава Магучіх (легка атлетика) та Станіслав Горуна (карате), передає 1NEWS.

В аеропорту «Бориспіль» спортсменів квітами зустрічали близькі та родичі, а також уболівальники та журналісти.

Про свої олімпійські враженння розповіли каратисти Терлюга та Горуна.

«Важливість цих медалей дуже велика. У нас був лише один шанс на перемогу, і ми його використали по максимуму, – заяввила Анжеліка. – Карате не увійшло до програми наступних Ігор. Нині я маю трохи відпочити від тренувань і карате взагалі, бо дуже виснажилася за цей час. Потім розпочну підготовку до чемпіонату світу в Дубаї, який пройде у листопаді».

«На жаль, карате лише раз увійшло до програми Олімпіади. Тому ця медаль унікальна. Вона, без перебільшення, історична» – додав Станіслав.

Стрибунка у висоту Магучіх прокоментувала скандал, який розгорівся в інформпросторі щодо її спільного фото з російською легкоатлеткою після завершення змагань.

«Я представляю Україну на міжнародному рівні з 2017 року і пишаюся, що на честь нашої країни піднімається національний прапор. Після змагань ми всі традиційно привітали один одного. В цьому не було якоїсь моєї політичної позиції. Я вдячна всім, хто мене підтримував, і навіть тим, хто критикував. Це для мене досвід, це зробить мене сильнішою… Спасибі тим воїнам, які борються за те, щоб наші спортсмени змогли виступати міжнародній арені”, – сказала Ярослава.

Сьогодні до «Борисполя» рейсом з Дохи також повернеться срібний призер Токіо з боксу Олександр Хижняк.

Збірна України здобула 19 медалей – 1 золоту, 6 срібних і 12 бронзових. Наша країна посіла 16-е місце за кількістю нагород і 44-те – за якістю медалей.

 

 

 

 

Back to top button