Україна

Україна робить все, аби залучити Китай до Саміту миру – ОП


Україна робить все, аби залучити Китай до Саміту миру - ОП

Росії не буде на Саміті миру у Швейцарії, це принципова позиція України, наголосив керівник Офісу президента.

Росію не запрошують до участі в Глобальному саміті миру, натомість участь Китаю була б дуже важливою. Україна робить все можливе, аби залучити представників КНР до участі в заході. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону в четвер, 2 травня.
 
“Це чітка фіксація того, що війну потрібно зупинити, потрібно повернути справедливий мир на українську землю, звернути увагу на міжнародне право, статут ООН. І, безумовно, це консолідація відповідальних країн щодо подальшої підтримки України”, – сказав він.
 
За словами Єрмака, запрошення розіслано більш ніж 150 країнам і міжнародним організаціям.
 
“Росії справді не буде на Саміті миру у Швейцарії, це наша принципова позиція”, – наголосив керівник ОП

Водночас за його словами, “ми все робимо для того, щоб Китай був. Китай дуже важливий, і постійно ведуться на різних рівнях за участю наших партнерів консультації. Ми зробимо все для того, щоб Китай був присутній”.

 
Нагадаємо, Саміт миру пройде 15-16 червня у Швейцарії. Українська сторона очікує, що у цьому заході візьмуть участь 80-100 країн світу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що немає сенсу сідати за стіл переговорів з Росією, оскільки від неї не можна буде домогтися сумлінних дій. А глобальний Саміт миру передбачає створення коаліції країн, яка поділяє одні й ті самі принципи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button