Спорт

Україна пропустить ЧС зі ще одного виду спорту через допуск росіян

Україна пропустить ЧС зі ще одного виду спорту через допуск росіян

Фото: worldtaekwondo.org
Україна не братиме участі у змаганнях з тхеквондо, на яких допустять росіян

Національна команда з тхеквондо відмовилась від поїздки до Азербайджану через участь у турнірі країни-агресорки.

Збірна України з тхеквондо пропустить чемпіонат світу. Нагадаємо, турнір проходитиме з 29 травня по 6 червня у Баку, і раніше стало відомо про допуск на змагання спортсменів з Росії та Білорусі.

Як нагадав віце-президент української федерації Сергій Васильченко, наша країна виступає категорично проти дозволу на участь у змаганнях атлетів з країн-агресорок, а тому до Азербайджану не поїде.

“Там вже заявлені росіяни та білоруси. Спочатку в заявці була така графа, як “Not National”, тобто немає національності, так хитро-мудро вони зробили. Адміністратор сайту якийсь вже за своєю вимогою може заповнити цей список. Тобто вони спочатку зробили без національності графу, а тепер уже видно, що зареєстровані спортсмени з країн-агресорок. Деякі з них є військовослужбовцями. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Таким чином, на світову першість команда не їде.

Такі змагання, як чемпіонат світу, дають рейтинг і дуже високий — це клас G-4. А чим вище рейтинг, тим ближче спортсмен до Олімпіади. Але в нас ще є Європейські ігри, які відбудуться наприкінці червня у Польщі. Там, наскільки мені відомо на сьогоднішній день, росіян не буде. Туди Європейський олімпійський комітет їх не пускає. У нас є сім ліцензій туди, можливо, там щось вийде. Але, звичайно, саме чемпіонат світу дає досить хороші шанси потрапити на Олімпіаду”, – цитує Васильченко Суспільне.

Нагадаємо, раніше збірна України з дзюдо пропустила чемпіонат світу через участь у ньому спортсменів з країн-агресорок. 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button