Україна

Україна націоналізує заводи російського олігарха


Україна націоналізує заводи російського олігарха

Власники корпорації Група Поліпластик підтримують загарбницьку політику Росії, зазначили у прокуратурі.

Україна націоналізує шість підприємств, серед яких два трубні заводи, пов’язані з російським олігархом Мироном Горіловським. Про це повідомив Офіс генпрокурора у середу, 22 травня.

Вказано, що Міністерством юстиції подано позов до Вищого антикорупційного суду про застосування до співвласників російської корпорації Група Поліпластик санкції – стягнення в дохід держави активів. Йдеться про шість українських підприємств, серед яких два трубні заводи.

“Російська корпорація – це великий промисловий конгломерат, який спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб та композитних полімерних матеріалів, які мають широке коло застосування”, – йдеться у повідомленні.

При цьому відомо, що власники корпорації підтримують загарбницьку політику Росії. Вони матеріально-технічно забезпечують функціонування окупаційних адміністрацій Криму, беруть участь у розробці композитного матеріалу для вдосконалення стрілецької зброї, яка поставляється на замовлення міноборони РФ, а також здійснюють постачання полімерів на підприємства ОПК.

Група Поліпластик – транснаціональний конгломерат, один з найбільших у хімічній промисловості в Європі. Мирон Горіловський є головою ради директорів ТОВ Група Поліпластик. Він стверджував, що його заводи виробляють половину всіх пластикових труб у Росії.

Нагадаємо, Україна вперше продасть підсанкційний завод. Підприємство ПентоПак було конфісковане у родини російсько-грецького олігарха Івана Саввіді. Стартова ціна становить 203,7 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button