Україна

Україна і Британія готують угоду на 100 років


Україна і Британія готують угоду на 100 років

Відповідні переговори почалися під час візиту міністра закордонних справ Британії Девіда Кемерона до Києва.

Велика Британія та Україна розпочали переговори щодо 100-річного партнерства. Про це повідомило британське посольство в Україні в Facebook у п’ятницю, 3 травня.

Вказано, що відповідні переговори почалися під час візиту міністра закордонних справ Британії Девіда Кемерона до Києва.

“Міністр розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства – нової угоди, яка побудує міцні зв’язки між нашими двома країнами в усьому спектрі відносин: від торгівлі, безпеки та оборони, до науки й технологій, освіти, культури та багато іншого”, – йдеться у повідомленні посольства.

Глава МЗС віддав належне стійкості українців перед обличчям російських атак і зазначив, що ця війна – виклик для всього нашого покоління, і Україна не може боротися з нею сама.

“Ми всі повинні робити більше, щоб забезпечити Україні те, що їй потрібно для перемоги”, – сказав він.

Також під час візиту Кемерон підтвердив надання 36 млн фунтів допомоги для енергетичної інфраструктури України, включно з 20 млн фунтів екстреного фінансування для відновлення після нещодавньої хвилі атак на критичну інфраструктуру України та ще 16 млн фунтів – для переможців конкурсу інноваційних проєктів Innovate Ukraine.

Як відомо, 12 січня Україна і Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки на 10 років. За словами президента Володимира Зеленського, Київ і Лондон досягли найвищого та найбільш змістовного рівня відносин за весь час.

А наприкінці квітня Великобританія виділила рекордні 500 млн фунтів на зброю для України. Поміж іншого, цей пакет включає 1600 різних ракет.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button