Спорт

УАФ застосувала санкції щодо суддів, які використовували недержавну мову

УАФ застосувала санкції щодо суддів, які використовували недержавну мову

Фото: ФК Динамо Київ
Лучано Лучі покарав своїх підлеглих

В Українській футбольній асоціації відреагували на звернення уповноваженого із захисту державної мови.

За зверненням уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя Українська асоціація футболу застосувала дисциплінарні санкції у вигляді попередження до суддів, які використовували недержавну мову під час матчів 15-го туру УПЛ. Про це йдеться у листі УАФ за підписом першого віцепрезидента Анатолія Дем’яненка, надісланому на адресу Кременя.

В Асоціації також повідомили, що голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі жорстко застеріг арбітрів УПЛ, асистентів арбітрів та спостерігачів арбітражу УПЛ щодо неприпустимості використання недержавної мови на футбольних матчах та вкотре попередив про необхідність суворого дотримання мовного законодавства.

“У випадку недотримання вимог та положень, зазначених у листі уповноваженого із захисту державної мови, комітет буде змушений застосовувати до порушників, окрім санкцій і штрафів, передбачених законодавством, власні дисциплінарні заходи, в т.ч. у вигляді тимчасового відсторонення від проведення матчів та направлення відповідної заяви до комітету етики та чесної гри УАФ”, – сказав голова Комітету арбітрів Лучано Лучі.

Згідно з частинами 1 та 2 статті 34 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” спортивні заходи, у тому числі міжнародні, проводяться в Україні державною мовою.

У 2023 році на адресу уповноваженого із захисту державної мови надійшло понад 60 звернень громадян щодо ознак порушення мовного закону у сфері спорту.

Нагадаємо, раніше УАФ звернулась до УЄФА та ФІФА з проханням запобігти проведенню зустрічі Росія – Сербія.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button