Україна

У військкоматах і ВЛК проводяться масові обшуки


У військкоматах і ВЛК проводяться масові обшуки

В межах схеми встановлено майже 400 осіб відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов про непридатність до військової служби.

Правоохоронці проводять понад 200 обшуків у всіх регіонах України в межах розслідування корупційних схем ухилення від призову. Про це повідомила Нацполіція у вівторок, 22 серпня.

Вказано, що слідчі дії тривають у територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки (ТЦК), військово-лікарських (ВЛК) та медико-соціальних експертних комісіях (МСЕК).

“У межах відпрацювання виявлені масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особи даних установ у всіх регіонах країни. За всіма викритими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що за винагороду фігуранти справи допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби. Такі дії дозволяли відтермінувати чи взагалі уникнути призову на військову службу.

У свою чергу ДБР уточнює, що вже встановлено 388 осіб відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби.

Кримінальні провадження порушені за низками статей, у тому числі за перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану (ч.5 ст.426-1 КК України).

Правоохоронці обіцяють пізніше оприлюднити інформацію про результати розслідувань та прийняті процесуальні рішення.

Нагадаємо, тиждень тому було звільнено усіх обласних військкомів. Таке рішення прийняв президент Володимир Зеленский через низку резонансних скандалів з керівництвом військкоматів.

Кримські військкоми заробляють на тілах загиблих у війні – КримSOS

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button