Світ

У Нідерландах домовились про коаліцію

У Нідерландах домовились про коаліцію

Фото: Unsplash

У Нідерландах партії домовились про коаліцію

Коаліція матиме 88 місць у 150-місній нижній палаті парламенту. Наразі нічого не відомо про кандидатуру майбутнього прем’єр-міністра та лідера коаліції.

У Нідерландах чотири партії, зокрема й ультраправа Партія свободи (PVV) Герта Вілдерса, які з кінця листопада вели переговори про нову коаліцію після парламентських виборів, 15 травня домовились про формування уряду. Про це повідомляє NOS.

Зазначається, що лідер ультраправих Нідерландів заявив про досягнення домовленості з Народною партією за свободу та демократію (VVD), яку очолював чинний очільник уряду Марк Рютте, центристською Новий соціальний контракт (NSC) та партією Фермерсько-громадянський рух (BBB).

Тепер їхня домовленість буде передана на розгляд фракціям партій у нижній палаті парламенту Нідерландів.

Герт Вілдерс оголосив, що близький до укладання коаліційної угоди

Наразі нічого не відомо про кандидатуру майбутнього прем’єр-міністра та лідера коаліції. Вілдерс сказав журналістам, що сторони обговорювали це питання, але продовжать дискусії “на більш пізньому етапі”.

Як зазначається, коаліція матиме 88 місць у 150-місній нижній палаті парламенту.

Нагадаємо, у липні минулого року уряд Нідерландів на чолі з прем’єр-міністром Марком Рютте подав у відставку. Таке рішення він пояснив розбіжністю у міграційному питанні – партії не змогли домовитися про заходи щодо скорочення кількості біженців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button