Спорт

У Білорусі оголосили війну договірним футбольним матчам

Міністерство внутрішніх справ Республіки Білорусь розкрило діяльність злочинної групи, що займалася договірними матчами, інформує 1NEWS.

“Співробітники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС розкрили чергові факти організації договірних матчів в ігрових видах спорту. Більше 10 професійних спортсменів добровільно заявили про участь в незаконних схемах”, – йдеться в повідомленні.

Перші затримання і арешти зловмисників були проведені два місяці тому. Потім тренерам і спортсменам запропонували добровільно в усьому зізнатися в обмін на звільнення від кримінальної відповідальності. На сьогоднішній день більше 13 осіб з’явилися з повинною.

“В результаті було порушено чотири кримінальні справи за підкуп учасників професійних змагань, а також задокументовано більше десяти аналогічних злочинних епізодів, матеріали за якими вже направлені до Слідчого комітету для їх правової кваліфікації”, – повідомляє прес-служба МВС.

Повідомляється, що це вже друга злочинна група, яку було виявлено за останні три роки. У 2017 році за подібні злочини п’ятнадцять чоловік з Росії, України і Білорусі були засуджені до обмеження волі і штрафів.

 

 

 

 

Back to top button