Події

Напад на журналістів Української правди – у поліції відкрили справу – 1News


Фото з відкритих джерел

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за статтями “Перешкоджання професійній діяльності журналістів” та “Погрози або насильство щодо журналістів”

У поліції відкрили справу за фактом нападу на журналістів “Української правди” біля аеропорту в Дніпрі. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області. 

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за статтями “Перешкоджання професійній діяльності журналістів” та “Погрози або насильство щодо журналістів”. 

Нагадаємо, у Дніпрі поблизу аеропорту зловмисники напали на журналістів видання “Українська права”. Вони погрожували їм ножем і забрали мобільний телефон у оператора. Зловмисники вимагали, аби оператор сказав їм пароль від телефону, щоб видалити відеозапис. На відео видно, як до журналістів підійшли кілька чоловіків. Між ним виникла словесна перепалка. На місці події з’явилися правоохоронці, після чого зловмисники сіли в автомобіль та поїхали.

Раніше повідомлялося, у 2021 році Україна опустилася на одне місце у рейтингу свободи преси від організації “Репортери без кордонів”. За даними офіційного сайту, Україна посідає 97 місце зі 180 країн у рейтингу свободи преси. У 2020 році наша країна посідала 96 місце. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button