Цікаве

У Києві планують відкрити американський університет

Університет прийме перших студентів у навчальному році 2022/23 і відкриють у будівлі Річкового вокзалу біля станції метро "Поштова площа"

У Києві планують відкрити американський університет у 2022 році.

Про це повідомив радник київського міського голови Дмитро Білоцерковець на своїй Facebook-сторінці, – інформує 1NEWS.

“Незабаром у місті з’явиться університет світового рівня – “Амерікан Юніверсіті Київ” (АЮК) у партнерстві з державним Університетом штату Аризона (ASU), який посідає перше місце з інновацій серед університетів США” , – ідеться в дописі.

У проєкті беруть участь українські та американські інвестори. Американських представляє Курт Волкер, повідомив радник Кличка. За його даними, очікується, що після реставрації історичної будівлі університет прийме перших студентів у навчальному році 2022/23. Університет відкриють у будівлі Річкового вокзалу біля станції метро “Поштова площа”.

Посольство США в Києві повідомило у Twitter, що з нетерпінням чекає на відкриття університету.

У березні 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка уможливлює відкриття в Україні структурних підрозділів іноземних закладів вищої освіти. Іноземний виш під час подання документів має входити до одного з міжнародних рейтингів: QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities – World Top 500 Universities і посідати при цьому місце не нижче, ніж 3000, повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України.Російським вишам і вишам, які отримують російські інвестиції, таких дозволів не надаватимуть.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button