Спорт

Стало відомо, скільки українців змагатиметься за медалі Олімпіади

Стало відомо, скільки українців змагатиметься за медалі Олімпіади

Фото: НОК України
Вадим Гутцайт

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт повідомив скільки спортсменів вибороли ліцензії.

Національний олімпійський комітет України повідомив остаточну кількість спортсменів, які представлятимуть Україну на майбутній Олімпіаді у Парижі.

Як розповів на пресконференції президент НОК Вадим Гутцайт, національна команда буде представлена 140 спортсменами та спортсменками на Іграх-2024 у столиці Франції.

“Загалом на сьогодні ми маємо 124 ліцензії. Це 140 спортсменів і спортсменок, які будуть брати участь в Олімпійських іграх. Вже закінчили ми наш відбір на Олімпійські ігри, Україна остаточно має 124 ліцензії”, – наводить слова Гутцайта Суспільне.

Зазначимо, що це найменша кількість спортсменів в незалежній історії нашої держави. До цього, найгірший показник був встановлений на попередній літній Олімпіаді у Токіо у 2021 році. До столиці Японії тоді відправились 155 спортсменів.

Президент НОК також повідомив, що Україна буде представлена на Олімпіаді практично в усіх видах спорту, крім ігрових. Водночас він нагадав за історичний успіх збірної з футболу, яка вперше за час незалежності України виступить на ОІ.

Нагадаємо, Ігри-2024 відбудуться з 26 липня по 11 серпня.

Раніше тренер олімпійської збірної Руслан Ротань розповів, що необхідно українцям для успіху на Олімпіаді.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button