Україна

Україні пропонують закупити німецькі гаубиці – ЗМІ

Україні пропонують закупити німецькі гаубиці - ЗМІ

Фото: weaponsystems.net

Panzerhaubitze 2000

Сто самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 із запчастинами коштуватиме 1,7 млрд євро. Угоду має схвалити влада країни.

 

Німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann пропонує Україні купити 100 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, повідомляє Welt із посиланням на джерела в уряді України.

“Вартість 100 гаубиць, включаючи навчальний комплект і запасні частини, становить 1,7 млрд євро. Йдеться про Panzerhaubitze 2000. Як альтернатива KMW також пропонує гаубиці в безпілотному варіанті на БТР Boxer за 1,2 млрд євро. Ніяких коментарів від виробника найближчим часом не надходило”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ці гаубиці зазвичай не перебувають у перших рядах армії, а йдуть, наприклад, за основними бойовими танками для підтримки заднього плану на більш далеких дистанціях.

“Для самооборони самохідна гаубиця також може атакувати ціль безпосередньо як основний бойовий танк із горизонтальним стволом. Після відстрілу боєприпасу гаубиці зазвичай змінюють позицію, щоб самим не стати мішенню”, – пояснює видання.

Уточнюється, що Panzerhaubitze 2000 може вести вогонь більш ніж на 30 км.

“Бундесвер у найкоротші терміни надасть Києву 100 своїх гаубиць. Прогалини, що утворилися, будуть потім заповнені військовою промисловістю на другому етапі”, – стверджує видання.

Там додають, що перші нові гаубиці можуть бути поставлені через 30 місяців після підписання контракту, тобто, не раніше ніж у другій половині 2024 року.

“Повне постачання не буде завершено до 2027 року. Міністерство економіки, яке, згідно з українською версією, отримало пропозицію, не побажало коментувати запит і послалося на принципову конфіденційність окремих рішень щодо експорту озброєнь. Будь-яке таке рішення має бути схвалено Федеральною радою безпеки”, – підсумували журналісти.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір закупити бойові машини піхоти Marder безпосередньо у виробника – німецької компанії Rheinmetall.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button