Україна

ЗСУ відбили десятки атак РФ на Донеччині


ЗСУ відбили десятки атак РФ на Донеччині

Сили оборони успішно відбили 13 атак РФ в районі Кліщіївки. В районі Мар’їнки росіяни здійснили 11 невдалих спроб витіснити ЗСУ.

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Про це 17 вересня повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що росіяни завдали 8 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснили понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Також від ракетних ударів постраждав Харків. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 15 приватних житлових будинків, зруйновано ліцей та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали населені пункти Степок Сумської області; Мала Вовча, Плетенівка, Синьківка, Копанки Харківської області; Новоєгорівка, Невське Луганської області; Серебрянка, Спірне, Кліщіївка, Авдіївка, Сєверне, Красногорівка, Пречистівка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Світла Долина, Мала Токмачка, Оріхів та Роботине Запорізької області.

Під артилерійським вогнем також опинилися близько 100 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

За даними Генштабу, у зоні відповідальності ОСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни продовжують утримувати угруповання військ прикриття державного кордону. Проводять активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили 13 атак противника в районі Кліщіївки Донецької області. Противник безуспішно намагався прорвати оборону Збройних Сил України в районах Курдюмівки та Андріївки Донецької області.

За результатами ведення наступальних (штурмових) дій Сили оборони мають успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Мар’їнському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Здійснили 11 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Крім того, всі атаки ворога в районах Сєверного, Рівнопіля Донецької області та Новодарівки Запорізької області завершилися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

Водночас, на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії.

На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку українські захисники продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилах противника.

Нагадаємо, у МОУ розповіли про успіхи під Бахмутом і Вербовим.

Контрнаступ України триватиме і зимою – Буданов

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button