Україна

Затримали депутата Куп’янської райради, підозрювану у колабораціонізмі


Затримали депутата Куп янської райради, підозрювану у колабораціонізмі

Народну обраницю правоохоронці затримали у Києві, звідки вона планувала тікати до ЄС.

У Києві затримали депутата Куп’янської райради, яку підозрюють у колабораціонізмі. Про це повідомляє 8 грудня Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ на територію України депутат Куп’янської районної ради Харківської області VIII скликання пішла на співпрацю із ворогом. Під час окупації вона зайняла псевдопосаду “в. о. заступника начальника Курилівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”.

“Чиновниця” активно сприяла поширенню окупаційного режиму, дотримуючись вказівок російських загарбників. А після деокупації Харківщини жінка втекла до столиці України, звідки планувала виїхати до ЄС.

У середу, 7 грудня, правоохоронці затримали її. Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Раніше співробітники ДБР разом із Харківською обласною прокуратурою виявили у Куп’янському районі схованку зі списками громадян, які співпрацювали з окупантами. Ті просто не встигли знищити їх під час відступу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button