Україна

Зеленський: Є результат на майданчику МАГАТЕ


Зеленський: Є результат на майданчику МАГАТЕ

Україна увійшла до складу Ради керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії, повідомив президент у вечірньому відеозверненні.

У вечірньому відеозверненні до народу України президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна увійшла до складу Ради керуючих МАГАТЕ.

“Є результат на майданчику МАГАТЕ: Україна увійшла до складу Ради керуючих цієї організації – Міжнародного агентства з атомної енергії. І це не лише підкреслює нашу міжнародну безпекову роль, але й дає реальні можливості Україні впливати на ухвалення рішень, які обовʼязкові для всіх членів МАГАТЕ, для всієї міжнародної спільноти. Будемо робити все, аби реалізувати перший пункт нашої Формули миру – ядерну та радіаційну безпеку. Та гарантувати повне звільнення нашої Запорізької атомної станції від російських окупантів й убезпечення України та всієї Європи від російського радіаційного шантажу”, – підкреслив Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Рафаель Маріано Гроссі повторно призначений на посаду генерального директора Міжнародного агентства з ядерної енергії.

Україна увійшла до складу Ради керуючих МАГАТЕ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button