Україна

Російський Газпром різко збільшив об’єм прокачки газу через територію України – 1News

Російський газовий монополіст вирішив збільшити об’єми прокачки газу українською ГТС на мільйони кубометрів


Фото з відкритих джерел

Російський “Газпром” збільшив добову прокачку газу через українську газотранспортну систему до Європейського Союзу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Оператор ГТС України.

“Заявка на транзит газу через Україну до ЄС на 23 лютого 2022 року становить 60,959 млн куб. м (+10 млн куб. м у порівнянні з попередньою газовою добою)”, – йдеться у повідомленні.

При цьому такий обсяг транзиту на 44% менше, ніж обсяги, заброньовані в транзитному контракті, – 109,6 млн куб. м на добу.

“Попри волатильність цін на газовому ринку ЄС та історичне зменшення обсягів у європейських газових сховищах, поставки газу до Європи через українську ГТС не збільшуються навіть до рівня заброньованих згідно з контрактом”, – зазначили в ОГТСУ.

Додамо, що транзит природного газу через українську газотранспортну систему у січні 2022 року скоротився на 57% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 1,66 млрд кубометрів.

1News за темою: Транзит газу через Україну продовжує знижуватися

Нагадаємо, що імпорт газу в Україну за період з початку лютого склав 192,4 млн кубометрів. Це більш ніж у чотири рази перевищує аналогічний показник у січні цього року (44,8 млн кубометрів). Зокрема сумарна гарантована потужність для імпорту газу в Україну з Євросоюзу у 2022 році збільшена на 85%.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button