Україна

Підсумки 26.11: Удар по Дніпру та енергопостачанняСюжет


Підсумки 26.11: Удар по Дніпру та енергопостачання

Ракетний удар РФ зруйнував квартал у Дніпрі; Дефіцит у енергосистемі знизився до 25%. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
Ракетний удар РФ зруйнував квартал у Дніпрі
 
Російські війська здійснили ракетний удар по Дніпру, внаслідок чого було знищено мирний квартал у приватному секторі міста. Про це повідомив голова ОВА, опублікувавши фото з місця. На місці влучення ракет працюють усі служби, рятувальники розбирають завали, і є ймовірність, що під ними може бути людина. Постраждали 13 людей, четверо з них госпіталізовані.
 
В Україну прибули прем’єр-міністри Бельгії, Польщі та Литви
 
Прем’єр-міністри трьох країн відвідали Україну. Президент Володимир Зеленський повідомив про переговори із главою уряду Бельгії. За їхніми підсумками стало відомо про підписання спільної декларації щодо підтримки Бельгією членства України в ЄС та НАТО. Також Прем’єр Бельгії повідомив, що його країна надасть Україні військову допомогу та генератори.
 
Зеленський розповів про ситуацію з електропостачанням
 
Можливості генерувати електрику та доставляти її споживачам збільшуються, але їх все ще недостатньо, тому подальші відключення можливі. Станом на ранок суботи вдвічі менше абонентів зіткнулися з відключеннями, ніж у п’ятницю. У свою чергу, в Укренерго повідомили, що дефіцит в енергосистемі знизився до 25%. Тепер обленерго самі визначатимуть схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання.
 
Відбувся саміт ініціативи Grain From Ukraine
 
У Києві відбувся установчий саміт нової гуманітарної ініціативи Grain From Ukraine. Президент Володимир Зеленський, який виступав на зустрічі, заявив, що Україна планує відправити з українських портів принаймні 60 суден до країн, які найбільше страждають від продовольчої кризи і потребують термінової допомоги. Зеленський наголосив, дату саміту було обрано не випадково – саме в ці дні, коли Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.
 
У день інавгурація Токаєва в Астані розпочалася акція протесту
 
У суботу, 26 листопада, відбулася інавгурація президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва. Цього ж дня на вулиці столиці Астани люди вийшли на акції протесту. Невдоволених затримувала поліція, у місті було відключено інтернет та зв’язок.
 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button