Цікаве

Що робити при нежиті у дитини: відповідь експерта

Знов нежить, але краплі не допомагають? Багато батьків роблять одну й ту саму помилку з року в рік, не звертаючи уваги на найголовніше. Лікар Комаровський у програмі “Ранок з Україною” пояснив, на що може вказувати такий симптом, як закладений ніс, передає 1News.

“Чому у моєї дитини постійно нежить?”, “Жодні краплі не допомагають”, “Напевно, потрібно купити якісь зарубіжні препарати”. У Євгена Комаровського зовсім інша думка стосовно цієї проблеми.

Чому батьки намагаються вилікувати нежить? Адже це не хвороба, а симптом, – сказав лікар Комаровський у програмі “Ранок з Україною”. – Перше, що потрібно зробити при нежиті, – це поставити діагноз.

Адже коли ніс закладений, цей симптом вказує відразу на кілька захворювань. Це може бути:

  • бактеріальна інфекція
  • прояв алергічного захворювання чи черепно-мозкової травми
  • гострий алергічний риніт. У такому разі необхідно знайти джерело алергії або перевірити зміни параметрів довкілля
  • хронічний аденоїдит, тому ніс постійно закладено. І тоді потрібно видалити аденоїди
  • ГРВІ. Тому нежить треба перетерпіти.

Головне – не дати засохнути слизу всередині носу. Тому регулярно капаємо сольові краплі, підтримуємо оптимальні параметри температури повітря, і за 5-7 днів дитина одужає.

 

При нежиті у дитини регулярно капайте їй сольові краплі

Нежить також може бути реакцією на параметри повітря, наприклад, на його сухість, надлишок пилу або тютюнового диму.

Коли тривалий час у дитини є якийсь симптом, і ви гадки не маєте, з яким захворюванням він пов’язаний, перше, що потрібно зробити, – “перетворити” симптом на діагноз. А це може зробити лише лікар, – пояснив педіатр найвищої категорії.

Back to top button