Україна

У ЗСУ прокоментували фейк РФ про знищення HIMARS


У ЗСУ прокоментували фейк РФ про знищення HIMARS

Російське військове командування видає бажане за дійсне, повідомляючи про нібито знищення двох установок HIMARS.

 
У ЗСУ заперечують інформацію міноборони РФ про нібито знищення двох пускових установок системи залпового вогню HIMARS. Про це у середу, 6 липня, повідомляє прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.
 
Зокрема, у міноборони Росії заявили, що російські війська нібито знищили дві пускові установки системи залпового вогню HIMARS виробництва США та два склади боєприпасів до них в Україні.
 
“У районі населеного пункту Малотаранівка “Донецької Народної Республіки” високоточними ракетами повітряного базування знищено дві пускові установки системи залпового вогню виробництва США та два склади боєприпасів до них”, – йдеться в повідомленні міноборони РФ.
 
На це в Сухопутних військах ЗСУ заявили, що російські пропагандисти активно поширюють неправдиві повідомлення.
 
“Це повідомлення не відповідає дійсності і є нічим іншим, як фейком. Реактивні системи HIMARS, надані американськими партнерами, постійно завдають нищівного удару по стратегічно важливих пунктах противника, що призводить до колосальних втрат серед техніки, особового складу і забезпечення окупаційних військ. Довіряйте тільки перевіреним джерелам і вірте у ЗСУ”, – зазначили у відомстві.
 
У Міноборони України також заявили, що російське військове командування видає бажане за дійсне.
 
“Заяви про знищення двох установок РЗСО HIMARS є російським фейком. Вони видають бажане за дійсне. Можливо, інформація про постачання цього озброєння призвела до зростання паніки і страху всередині Росії. У зв’язку з цим, імовірно, їхні інформатори порадили подати таку новину для внутрішньої аудиторії”, – сказала в ефірі телемарафону заступник міністра оборони України Ганна Маляр.
 
Раніше в Генштабі повідомляли, що HIMARS ефективно знищують ворога на Запорізькому напрямку.
 
Баланс сил змінюється. Як HIMARS спалюють окупантів
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button