Україна

Зеленський поговорив із Нетаньягу


Зеленський поговорив із Нетаньягу

Сторони обговорили вплив нападу ХАМАС на Ізраїль на безпекову ситуацію в регіоні та за його межами.

 
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Про це глава держави повідомив в Telegram у неділю, 8 жовтня.
 
Прем’єр Ізраїлю розповів про ситуацію в країні та дії збройних сил і органів правопорядку з відбиття нападу ХАМАС.
 
“Солідарні з Ізраїлем, який потерпає від зухвалого масштабного нападу, та співчуваємо у зв’язку з численними жертвами. Зараз важлива співпраця між ізраїльською поліцією та українськими дипломатами у питанні безпеки та захисту громадян України в Ізраїлі. Ми обговорили вплив нападу на Ізраїль на безпекову ситуацію в регіоні та за його межами”, – наголосив президент.
 
Нетаньягу в соцмережі Х повідомив про телефонні розмови з іноземними лідерами.
 
“Я спілкувався з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні та прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Усі вони висловили беззастережну підтримку права Ізраїлю захищатися в разі необхідності”, – зазначив він.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь армія Ізраїлю оголосила про початок операції Залізні мечі і атакувала об’єкти угруповання в секторі Газа. Військово-політичний кабінет Ізраїлю оголосив стан війни.

Внаслідок атак ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 600 людей. Відомо, що серед загиблих в Ізраїлі є двоє громадян України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button