Спорт

Олімпіада-2022 – Ковбаснюк показав найкращий результат України в історії у швидкісному гірськолижному спуску – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

На фініші український гірськолижник показав час 1:48.09 хвилин, відставши на 5.40 секунд від олімпійського чемпіона швейцарця Беата Фойца

Іван Ковбаснюк
Фото з відкритих джерел

Україна на Олімпійських Іграх-2022 показала найкращий результат у своїй історії у чоловічому швидкісному спуску – даунхілі: гірськолижник Іван Ковбаснюк посів 33 місце, покращивши всі попередні позиції. Про це повідомляє “Суспільне.Спорт”.

Так, у фіналі чоловічого даунхілу виступали 43 гірськолижники. Серед них і 28-річний Іван Ковбаснюк, який вдруге поспіль змагався на Олімпіаді у цьому виді спорту (у Пхьончхані українець посів 49-е місце).

До Олімпіади-2022 українцям лише тричы вдавалося фінішувати у чоловічому даунхілі. До Ковбаснюка показував результат у швидкісному спуску на Зимових Олімпіадах лише Микола Скрябін – на Іграх у 1998 та 2002 роках.


Ковбаснюк зміг фінішувати у чоловічому даунхілі і суттєво покращив результат, який належав Скрябіну.

На фініші український гірськолижник показав час 1:48.09 хвилин, відставши на 5.40 секунд від олімпійського чемпіона швейцарця Беата Фойца. Срібні та бронзові медалі Олімпіади у Пекіні здобули француз Жоан Кларе та австрієць Маттіас Майєр.

1News за темою: “Хоча б одна медаль буде”: Беленюк щодо шансів України на Олімпіаді-2022 в Пекіні

Ковбаснюк став першим українцем, що фінішував у топ-40 у чоловічому швидкісному спуску на Зимових Олімпіадах. Результат Скрябіна він покращив на 14 позицій.

Змагання з даунхілу на Олімпіаді в Пекіні мали розпочатися ще у перший змагальний день. Проте через погодні умови змагання перенесли, а фінал чоловічого даунхілу мав відбутися одночасно з кваліфікацією у слалом-гіганті.

Лідери фіналу у швидкісному спуску серед чоловіків у Пекіні такі: Беат Фойц (Швейцарія) – 1:42.69, Жоан Кларе (Франція) +0.10, Маттіас Майєр (Австрія) +0.16.

Додамо, Іван Ковбаснюк – гірськолижник із Закарпатської області. Для нього Олімпіада-2022 – друга у кар’єрі. У 2018 році він виступав на Іграх у Пхьончхану, показавши найкращий результат саме у швидкісному спуску – 49-е місце.

1News за темою: Зимові Олімпійські ігри-2022 у Пекіні: Коли пройдуть змагання і хто з українських спортсменів полетів до Китаю

Нагадаємо, в Офісі президента привітали українських спортсменів з початком змагань на зимових Олімпійських ігор у Пекіні.


Джерело

Back to top button