Спорт

Шахтар звинуватив суддів УПЛ в упередженості, і хоче купити систему VAR

Шахтар звинуватив суддів УПЛ в упередженості, і хоче купити систему VAR

Фото: ФК Шахтер Донецк
Шахтар може придбати VAR для УПЛ

Спортивний директор клубу Даріо Срна вважає, що в українському чемпіонаті не до всіх відносяться однаково.

У Шахтарі невдоволені роботою суддів у чемпіонаті України. Спортивний директор “гірників” Даріо Срна, звинуватив рефері в упередженості і лояльності до деяких клубів.

Він також заявив, що донецька команда розглядає можливість придбання для чемпіонату України додаткової системи VAR. Це мовляв, підвищить рівень суддівства і збереже рівність між клубами під час важливих матчів.

“Сьогодні мені не подобається, як упереджено судять матчі “Дніпра-1”. І це також відзначають експерти та журналісти. Тому відповідальних за суддівство в Україні я прошу звернути на це увагу, зробити висновки і покарати тих арбітрів, які припускаються грубих помилок.

Ми розуміємо фінансові проблеми та складнощі, з якими мають справу організатори змагань. Тому Шахтар розглядає можливість придбання для УПЛ системи VAR, щоб VAR працював на кожному без винятку матчі наступного сезону. Із додатковим VAR буде набагато легше: це дасть змогу унеможливити помилки і прибрати втручання ззовні в роботу суддів. Важливо, щоб усі клуби були в рівних умовах.

Ми хочемо справедливості і боремося за чесність. Хто проти такого підходу, той не заслуговує бути в еліті українського футболу і брати участь у чемпіонаті України. Для всіх мають бути однакові правила. Те, що зараз відбувається із суддівством, мені нагадує свавілля початку 2000-х років. Якщо Шахтар виграє цей чемпіонат, я вам обіцяю, він це зробить чесно. Якщо програє, то тільки в чесній боротьбі. Ми не визнаємо обману і з цим будемо боротися”, – наводить слова хорватського функціонера офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, раніше суддя не зарахував чистий гол Миная Шахтарю в УПЛ. Після чого Срна визнав, що арбітр помилився на їх користь.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button