Спорт

Названо кращих спортсменів року в Україні

На сцені Київського національного академічного театру оперети відбулася щорічна Всеукраїнська урочиста церемонія “Герої спортивного року”, повідомляє 1NEWS з посиланням на НОК України.

Найкращим спортсменом року визнано чемпіона світу та Європи, чемпіона ІІ Європейських ігор з греко-римської боротьби (87 кг) Жана Беленюка.

Звання кращої спортсменки року здобула дзюдоїста Дар’я Білодід – чемпіонка світу, чемпіонка Європи та ІІ Європейських ігор (48кг).

Окрім того, тренерський дует Світлана Кузнєцова і Геннадій Білодід (особисті тренери Дарії Білодід) визнано кращими тренерами 2019-го року.

Примітно, що на початку церемонії Президент України Володимир Зеленський під час відео звернення звернувся до майбутніх володарів нагород.

“Сьогодні у цей святковий вечір, від щирого серця, хочу просто сказати дякую кожному з вас. За те, що ви є. За ваш характер та волю. За те, що зранку й до ночі, за будь-якої погоди – і в дощ, і в холод, незважаючи на біль та втому, тяжко працюєте, щоб принести славу нашій країні. За ті неймовірні відчуття гордості, коли на змаганнях вгору підіймається жовто-блакитний стяг і лунає гімн України!”, – підкреслив Глава держави.

Додамо, що тріумфатори у номінаціях “Найкращий спортсмен року”, “Найкраща спортсменка року”, отримали від НОК України грошові премії у розмірі 100 тисяч грн.

 

 

 

 

 

Back to top button