Спорт

На Одещині розкрили аферу з нерухомістю вартістю понад 10 млн грн

На Одещині розкрили аферу з нерухомістю вартістю понад 10 млн грн

Фото: facebook.com/gunp.odessa
Поліція Одеської області розкрила оборудку злочинного угруповання з держмайном

Зловмисники підробили документи на нерухоме майно та організували силове захоплення бази відпочинку у Затоці.

В Одеській області правоохоронці розкрили оборудку злочинного угруповання з державним нерухомим майном вартістю понад десять мільйонів гривень на березі Чорного моря. Про це 25 квітня повідомила пресслужба обласного управління поліції.

Зазначається, що зловмисники шахрайським шляхом привласнили та легалізували земельну ділянку з базою відпочинку в Затоці. 

За даними слідства, оборудку з державним майном організувала 41-річна жителька Одеси, яка тривалий час працювала у галузі права на одному з підприємств. 

“Ще у 2019 році у жінки виник злочинний намір, спрямований на заволодіння однією з баз відпочинку  в селищі Затока, що належала АТ Укрпошта, та земельною ділянкою під нею, яка перебувала в комунальній власності Кароліно-Бугазької територіальної громади, загальною вартістю понад десять мільйонів гривень, з подальшою легалізацією нерухомого майна”, – уточнили в поліції.

Для реалізації задуму громадянка створила злочинну групу, до складу якої залучила осіб з кола підлеглих, знайомих та родичів. 

До 2020 року спільники підробили офіційні документи на нерухоме майно на підставну особу та організували силове захоплення об’єктів. Надалі вони експлуатували їх, отримуючи прибуток.

Організаторці та її підлеглому повідомили про підозру у заволодінні чужим майном та придбанні права на майно шляхом обману, вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України), у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 ККУ) та у набутті, володінні, використанні, розпорядженні майном, яке було одержане злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 ККУ).

Крім того, фігурантці повідомили про підозру у підроблені офіційних документів (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 ККУ) та у використанні завідомо підроблених документів, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 ККУ).

Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове слідство триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що поліція викрила групу осіб, які розробили злочинний план із заволодіння нерухомістю в одному з районів Києва.

У Києві шахраї продавали чужі квартири за підробленими документами

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button