Спорт

МОК у ситуації з Україною був шалено проросійським – НОК Фінляндії

МОК у ситуації з Україною був шалено проросійським - НОК Фінляндії

Фото: apu.fi
Вапаавуорі вважає дії МОК проросійськими

Голова Національного олімпійського комітету Ян Вапаавуорі, розкритикував рішення про допуск атлетів з країн-агресорок.

Російські та білоруські спортсмени не мають бути присутніми на Олімпіаді у Парижі. Так вважає, президент Національного олімпійського комітету Фінляндії Ян Вапаавуорі.

На його думку, МОК під час розгляду питання стосовно допуску на змагання атлетів з країн-агресорок, зайняв відверто проросійську позицію.

Однак під тиском міжнародної спільноти поставив такі жорсткі умови для участі у турнірах, що у Кремлі самі вирішать відмовитись від участі у міжнародних змаганнях.

“Я як і раніше розраховую, що російські і білоруські спортсмени не поїдуть на Олімпіаду в Париж. Чи не схоже на те, що спортивний світ прагне повернути росіян і білорусів на міжнародні змагання. Міжнародні спортивні федерації уповноважені приймати рішення про допуск, але, з іншого боку, Міжнародний олімпійський комітет поставив такі жорсткі умови в своїх рекомендаціях, що це знизило ризик повернення спортсменів з цих країн. Ситуація незрозуміла, відкрита. Є явні ознаки того, що Росія сама вважає умови настільки строгими, що сама відмовиться від участі.

В цілому я змушений визнати, що МОК як організація протягом всієї ситуації в Україні був проросійським до божевілля. Жорсткі заходи, які були зроблені щодо Росії і Білорусі, є результатом тиску на МОК з боку окремих країн, національних комітетів, спортивних федерацій і політиків. Тільки так вдалося зайняти жорстку позицію”, – цитує Вапаавуорі Ilta-Sanomat.

Нагадаємо, 35 країн світу вимагають від МОК переглянути рішення стосовно допуску на змагання росіян і білорусів.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button