Україна

З початку року 1000 артистів отримали листи сприяння поїздкам за кордон


З початку року 1000 артистів отримали листи сприяння поїздкам за кордон

Міністерство культури налагодило співпрацю з Держприкордонслужбою з обміну інформацією про тих, хто виїжджає за кордон і повертається назад для швидкого реагування на “ймовірну негідну поведінку”.

 
У першому кварталі 2023 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшло понад 1500 запитів для виїзду за кордон, близько 1000 із них були задоволені – заявникам надані листи сприяння. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив в інтерв’ю виданню ЛІГА.net.
 
“За січень-березень 2023 року до нас надійшло понад 1500 запитів, із них десь 1000 ми надали листи сприяння, ще десь 300 надали роз’яснення, якщо щось не так із документами”, – зазначив міністр.
 
Ткаченко сказав, що міністерство налагодило співпрацю з Держпрогранслужбою з обміну інформацією про тих, хто виїжджає за кордон і повертається назад для швидкого реагування на “ймовірну негідну поведінку”. Він зазначив, що багато хто сам звітує про своє повернення.
 
“Якщо людина стоїть на військовому обліку і не поверталася, її повинні викликати у військкомат. Якщо людина цього не робить, починають діяти норми закону, згідно з якими вона має бути прямо покарана”, – зазначив Ткаченко.
 
Нагадаємо, правоохоронці затримали поліцейського, який за п’ять тисяч доларів допомагав ухилянтам перетнути кордон.
Викрито схему для ухилянтів зі “швидкою допомогою”
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button