Події

Вікторія Літвінова під час конференції «United for Justice»: Ми забезпечимо притягне…

Вікторія Літвінова під час конференції «United for Justice»: Ми забезпечимо притягнення до відповідальності кожного, хто планував, організовував і виконував злочини проти дітей України

???? Прийнято говорити, що війна стосується кожного, але особливо страждають у будь-якій війні діти. Про це зазначила заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова під час виступу на панелі «Діти – жертви спроби знищення Росією української ідентичності» в рамках конференції «United for Justice».

???? Вона розповіла, що наразі правоохоронці документують шість серйозних порушень норм міжнародного гуманітарного права, які вчиняються проти українських дітей. Це вбивство і каліцтва; зґвалтування та інші форми сексуального насильства; відмова у доступі до гуманітарної допомоги; викрадення; вербування і використання дітей; напади на школи, лікарні, дитячу інфраструктуру.

???? Заступниця Генпрокурора звернула увагу на фіксацію масових фактів втягнення окупантами дітей у збройний конфлікт.

???? Дітей залучають до облаштування блокпостів, їх використовують як шпигунів, вони стають жертвами вербування російськими військовими, – наголосила вона.

???? Ми забезпечимо притягнення до відповідальності кожного, хто планував, організовував і виконував злочини проти дітей України. І ми всі надалі повинні шукати міжнародно-правові механізми відновлення справедливості, повернення українських дітей додому та гарантування, щоб у кожної української дитини було дитинство, – констатувала Вікторія Літвінова.

???? У цій панелі також взяли участь Дар’я Герасимчук, Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Caitlin Howarth, Director of Operations for the Conflict Observatory at Yale Humanitarian Research Lab, Tamar Tomashvili, IHL Expert IDLO/Associate Professor of Law, Free University of Tbilisi, Валентина Потапова, голова ГО ЦГП «Альменда». Модерувала панель Марія Єфросиніна, активістка, засновниця ГО «Фонд Маша».

ПОВНЕ ВІДЕО ПАНЕЛІ

Video is too big

Back to top button