Україна

COVID-19: у Тернополі відновили масковий режим


COVID-19: у Тернополі відновили масковий режим

Через стрімке зростання захворюваності на коронавірус в області посилили протиепідемічні заходи.

У середу, 21 вересня, у Тернополі в онлайн-режимі відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру. Під час засідання було заслухано інформацію епідеміологів про актуальну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у регіоні, за результатами якої прийнято додаткові карантинні обмеження. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Серед головних рішень, що набирають чинності з 22 вересня 2022 року:
  • забезпечити дотримання масочного режиму у місцях масового скупчення населення, громадському транспорті, торгово-розважальних центрах, магазинах, закладах громадського харчування, закладах культури та мистецтв, релігійних установах;
  • забезпечити роботу водіїв та кондукторів на маршрутах, використовуючи засоби індивідуального захисту (захисні маски, респіратори);
  • здійснювати перевезення пасажирів винятково у захисних масках (респіраторах);
  • здійснювати щоденну профілактичну дезінфекцію громадського транспорту, залученого до перевезень пасажирів;
  • рекомендувати працівникам навчальних закладів (шкіл) приймати самостійно рішення про запровадження маскового режиму для дітей віком від 12 років та працівників установи, враховуючи стан захворюваності.
Під час богослужінь у храмах дотримуватися маскового режиму та інших санітарно-протиепідемічних вимог, відповідно до вимог чинного законодавства. Під час здійснення релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд або використовувати засоби для дезінфекції літургійного посуду.
 
Раніше повідомлялося, що показники захворювання на коронавірус за тиждень досягли позначки у 36 683 нових випадків. Це на 13 тисяч випадків більше, ніж тижнем раніше.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button