Україна

З України намагалися переслати за кордон рештки давніх істот


З України намагалися переслати за кордон рештки давніх істот

Скам’янілості одразу вилучили та скерували до Національного науково-природничого музею НАН України для проведення експертизи.

Митники виявили спробу незаконного відправлення рештків давніх істот за кордон поштою. Деяким решткам – близько 400 млн років. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Зазначається, що під час митного огляду міжнародного поштового відправлення з Тернополя до Тайваню працівники помітили митниці скам’янілості з химерними обрисами. Митники припустили, що така знахідка може бути старовинною.

Для проведення експертизи скам’янілості одразу вилучили та скерували до Національного науково-природничого музею НАН України.

За даними експертів-палеонтологів, ці скам’янілості унікальні та мають культурну й наукову цінність як геологічна спадщина. Це плитки червоного пісковику раннього девону (геологічний період палеозойської ери) з панцирами “риб” Protopteraspis двох видів, а також слабко зцементований вапняк з цілим крабом Daira speciose та черепашкою червоного молюска Halyotis sp.

У музеї встановили, що знахідки є оригінальними фосиліями з басейну річки Дністер на Поділлі. Геологічний вік трьох з них становить близько 400 млн років, решткам крабу та молюска – 10-20 млн років.

Стосовно громадянина, який намагався відправити ексклюзивні палеонтологічні зразки за кордон, складено протокол про порушення митних правил.

 Фото: Державна митна служба

Нагадаємо, з України намагалися вивезти колекцію старовинних монет.

Також повідомлялося, що прикордонники завадили вивезти з України старовинні книги.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button