Україна

СБУ викрила двох колаборантів зі звільненого Куп’янська


СБУ викрила двох колаборантів зі звільненого Куп янська

Один із місцевих жителів спокусився на посаду голови лісгоспу і перейшов на бік окупантів. Друга погодилась бути бухгалтером підприємства.

СБУ викрила двох колаборантів у нещодавно звільненому Куп’янську Харківської області. Про це у суботу, 10 вересня, повідомляє прес-служба відомства.

“СБУ повідомила про підозру двом громадянам, які погодилися на співпрацю з РФ і добровільно обійняли посади при окупаційній так званій “тимчасовій військовій адміністрації Харківської області”, – йдеться в повідомленні.

Так, 55-річний місцевий мешканець перейшов на бік ворога невдовзі після захоплення Куп’янська російськими окупаційними військами.

“Він добровільно вступив на посаду керівника ДП “Куп’янське лісове господарство” та пропонував іншим працювати у створеному загарбниками лісгоспі”, – розповіли у СБУ.

47-річна місцева мешканка також добровільно перейшла на бік ворога та погодилася на посаду головного бухгалтера держпідприємства.

Обидва зловмисники ховаються на тимчасово окупованій території України, прикриваючись військами РФ, які тікають із позицій, що займалися раніше.

Зазначається, що їм заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що ЗСУ зайшли до Куп’янська та встановили українські прапори над будівлею адміністрації.

У Дніпрі затримали російську агентку


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button