Спорт

Кубок Девіса змінює формат

ідповідну реформу чоловічого командного турніру підтримали на щорічних зборах ITF

Вже з наступного сезону Кубок Девіса змінить формат проведення: у фінальній частині турніру в одному місті змагатимуться 18 збірних.

 

Відповідну реформу чоловічого командного турніру підтримали на щорічних зборах ITF. 71% представників федерацій тенісу підтримали реформу Кубка Девіса, ініціаторами якої виступила інвесторська компанія “Kosmos” на чолі з іспанським футболістом Жераром Піке. Про це повідомляє 1NEWS.

Першою приймаючою стороною стане іспанський Мадрид або французький Лілль (точне рішення буде оголошено в найближчі тижні).

У лютому 24 команди боротимуться в кваліфікації турніру за вже відомим форматом домашніх і виїзних матчів (чотири одиночні зустрічі + один парний матч протягом двох днів). 12 команд отримають путівки після відбіркового етапу, 4 півфіналіста минулого року автоматично потраплять до фінального розіграшу в листопаді, а ще дві збірні стануть володарями “wild card”.

Фінал турніру відбудеться з 18 по 24 листопада 2019 року. Команди будуть розділені на шість груп, а кожен відбірковий раунд включатиме три гри: дві одиночні і одну пару в форматі трьох сетів. Шість збірних, що посядуть перші місця, а також дві команди з найкращими показниками з другого місця, пройдуть в чвертьфінал, які будуть зіграні в п’ятницю. У суботу відбудуться півфінали, а титульний матч пройде в неділю.

Дві найгірші команди групового етапу повернуться на зональні змагання наступного року, а ті збірні, які не потраплять до півфіналу, знову почнуть новий сезон з кваліфікації.

Таким чином, вже відомі чотири учасники фінальної частини турніру 2019 року – півфіналісти поточного сезону Франція, Іспанія, Хорватія і США, а також чотири команди, які зіграють в кваліфікації – ті, хто програв в 1/4 фіналу цього року Бельгія, Італія, Німеччина і Казахстан.

Джерело: Укрінформ

Back to top button