Україна

Герой оборони Таїланду. Реакція на поїздку ТищенкаСюжет


Герой оборони Таїланду. Реакція на поїздку Тищенка

Українців дуже здивував вчинок депутата на тлі нового указу Зеленського про обмеження поїздок чиновників за кордон.

Скандальний нардеп Микола Тищенко продовжує дивувати своїми витівками. Цього разу під час повномасштабної війни в Україні він вирушив до Таїланду до “української громади”. Декларована мета зустрічі звучить як “обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади у Королівстві Таїланд”. Захід має відбутися у п’ятницю, 27 січня, у місті Бангкок у чотиризірковому готелі Novotel.

Українців дуже здивував такий вчинок Тищенка з огляду на те, що днями президент Володимир Зеленський фактично обмежив поїздки українських чиновників за кордон.

Перша реакція “слуг”

Вихідка Тищенка здивувала насамперед його однопартійців, які одразу почали вимагали вигнати його з фракції.

“Тищенко в Таїланді? А як же заборона від Президента? Значить, ошивається там ще раніше? Ганьба. Вважаю, вже після такого чергового проколу його мають вигнати з фракції, а не лише позбавити керівних посад, як це було минулого разу. Створюю звернення”, – написала у Facebook нардеп Мар’яна Безугла.

Політичний діяч і блогер Юрій Гудименко зазначає у Facebook, що поки Тищенко їздить за кордон, сам волонтер “не може нарішати пораненому бійцю виїзд за кордон на лікування”, тому що “заборон мільярд, паперів потрібно три мільярди”.

Термінове покарання

Надвечір голова партії Слуга народу Олена Шуляк заявила, що Тищенка виключено з партії.

“Керуючись положеннями п.9.1.22 статті 9 Статуту партії Слуга народу, ухвалила рішення про виключення народного депутата Миколи Тищенка із партії”, – йдеться у заяві Шуляк.

Голова фракції Слуга народу Давид Арахамія також анонсував, що Тищенка буде виключено зі складу фракції і, відповідно, звільнено з посади заступника голови фракції.

“Бачу, що не всі розуміють, чим мають займатися народні депутати під час війни… Сподіваюся, після цього до всіх остаточно дійде, у чому полягає робота депутата країни, що воює”, – написав він.

“Герой оборони Таїланду”

Самі українці дуже бурхливо відреагували на поїздку Тищенка до Тайланду. Користувачі припустили, що депутат поїхав за “манго чи слонами для ЗСУ” та назвали його “героєм оборони Таїланду”.

“Депутат Микола Тищенко вирвався із закарпатського котла та проводить зустріч із виборцями у Таїланді!” – йдеться у повідомленні Центру Протидія Корупції у Facebook.

Автори публікації “підозрюють”, що на зустрічі обговорюватимуться такі важливі питання: організація Батальйону Пхукет, збір коштів на спорядження бійцям, які тримають оборону в Паттайї, розробка меню для підрозділу ТрО Бангкока різне.

“А якщо серйозно, то шановні дипломати із Міністерства закордонних справ України, це взагалі нормально?” – додали у Центрі.

Генератор скандалів

Зазначимо, що це не перший скандал з початку повномасштабного вторгнення Тищенка. Одіозний нардеп часто піариться за допомогою фото у тактичному одязі та бронежилеті на Закарпатті, а також зі звільнених українськими захисниками територій. Щоправда, щонайменше кілька тижнів після деокупації.

У червні 2022 року Тищенко засвітився у Празі на вечірці та нарвався на шквал критики в мережі. Після цього його повноваження як голови Закарпатської обласної організації Слуги народу були достроково припинені.

Також на початку серпня одіозний нардеп зізнався, що його волонтерська діяльність – це політичний піар.

“Гроші є, не в грошах справа. Справа в самому резонансі, бо для мене це політична…”, – заявив тоді Тищенко.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button