Україна

Князєву на 30 мільйонів зменшили заставу та лишили під вартою


Князєву на 30 мільйонів зменшили заставу та лишили під вартою

ВАКС відмовився відпускати з-під варти ексголову Верховного суду, але зменшив заставу зі 107 до 75 млн гривень.


Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила розмір застави для ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва на 30 млн гривень. Його залишили під вартою, повідомляє ВАКС 31 травня.
 
Зазначається, що Апеляційна палата розглянула скарги сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС про застосування до Князєва запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 107,36 млн гривень застави.
 
Колегія суддів вирішила частково задовольнити скарги сторони захисту: розмір застави скоротили до 75 млн гривень. Князєва ж залишили під вартою до 14 липня.

Нагадаємо, 15 травня детективи НАБУ затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва за хабар у розмірі 2,7 млн доларів. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину – у його робочому кабінеті.

Князєв заявив, що гроші, які виявили під час обшуків, належать друзям – родині бізнесменів, які залишили кошти йому на зберігання перед виїздом за кордон.

16 травня Верховний суд звільнив Князєва з посади. А 18 травня він був арештований до 14 липня із можливістю внесення застави у понад 107 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button