Спорт

Кількість геймерів в Україні зросла до 5 мільйонів

Кількість українців, які захоплюються відеоіграми, за результатами 2020 року зросла з 3 млн осіб до 4,5-5 млн., повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це сказав операційний директор Української професійної кіберспортивної асоціації Олег Рибалко під час виступу на міжнародній конференції «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики».

«У зв’язку зі специфікою 2020 року, пов’язаною з пандемією коронавірусу в Україні та світі, динаміка горизонтального охоплення українських користувачів інтернету, які захоплюються відеоіграми, збільшується до 4,5-5 млн осіб», – заявив Рибалко.

Він відзначив, що в 2019 році в Україні налічувалося 3 млн геймерів. За його словами, щорічно кількість українців-геймерів, зростає на 15-20%.

Рибалко повідомив, що в асоціації також фіксують приріст часу, який українці витрачають на ігри. «За нашими спостереженнями середньозважена величина геймінг-активності користувачів ще кілька років тому перебувала на рівні 35-39 хвилин на день, то вже в 2020 році даний показник становить більше ніж 60 хвилин щоденних онлайн-ігор», – додав Рибалко.

За його словами, розвиток ігрової індустрії в Україні несе в собі як потенціал, так і загрози, особливо для підлітків і дітей. Для того, щоб мінімізувати ризики, пов’язані зі збільшенням популярності геймінгу, асоціація спільно з ЮНІСЕФ розробила прикладні рекомендації для дітей, молоді, а також для батьків дітей-геймерів. Ці рекомендації спрямовані на боротьбу з гендерною нерівністю в ігровій індустрії, тривалою ігровою активністю дітей, образами під час ігрового процесу, а також на посилення контролю за дотриманням вікових обмежень і на виключення токсичного контенту. Також рекомендації спрямовані на боротьбу з загрозою сексуального насильства і на зменшення тиску на дітей з боку батьків.

 

 

 

 

 

Back to top button