Світ

Розвідка Естонії пояснила, який вплив на РФ матиме знищення Новочеркаська

Розвідка Естонії пояснила, який вплив на РФ матиме знищення Новочеркаська

Фото: Maxar

Супутникові фото решток знищеного ВДК Новочеркаськ

глава розвідувального центру Сил оборони Естонії нагадав, що українські війська і раніше проводили аналогічні атаки в Криму.

Одним з найбільших досягнень для України цього року стало витіснення флоту Росії в Азовське море та в східну частину Чорного моря, а також знищення великого десантного корабля Новочеркаськ знову посилить тиск на країну-агресора. Про це заявив глава розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, повідомляє ERR.

“Російська Федерація продовжує намагатися тиснути на українську сторону, і, мабуть, найпомітнішою подією на суходолі є взяття Мар’їнки наприкінці минулого тижня, звідки відступили українські підрозділи. В іншому на фронті особливих змін не відбулося”, – повідомив він.

Естонський посадовець також нагадав, що українські війська і раніше проводили успішні атаки в Криму. Він додав, що така атака вимагає дуже хорошого планування, розуміння того, де знаходяться засоби російської ППО. 

“Безумовно, ця атака знову посилить тиск на Росію, щоб вона перемістила свої підрозділи якомога далі від Кримського півострова. Вони також не можуть використовувати порти в Криму, які є придатними та ефективними з точки зору їхньої приймальної здатності, які працюють швидко. Тепер вони змушені перекидати підрозділи далі, наприклад, у порт Новоросійська, який розташований на території РФ, а не на окупованих територіях”, – резюмував Ківісельг.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що на борту знищеного ВДК Новочеркаськ були боєприпаси, зокрема “Шахеди”.

Нагадаємо, супутникові знімки Maxar із залишками знищеного українськими силами десантного корабля Новочеркаськ в окупованій Феодосії з’явилися у відкритому доступі. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button