Україна

Ситуація довкола України – РФ розпочинає евакуацію своїх дипломатів – 1News


ТАСС

Це обумовлено неодноразовими нападами на російські посольства та генеральні консульства

Російська Федерація розпочинає евакуацію персоналу посольства та консульств в Україні для “захисту життя та безпеки”. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Росії.

“З 2014 року неодноразові напади зазнавали посольство Росії в Києві та генеральні консульства нашої країни в Одесі, Львові та Харкові. Провокації регулярно влаштовувалися щодо Російського центру науки і культури, завдано шкоди здоров’ю його керівнику, а також завдано шкоди майну Центру”, – йдеться в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що об’єктами агресивних процесів ставали і російські дипломати. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту.

“Попри свої зобов’язання щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається”, – наголосили в МЗС РФ.

Також у відомстві зазначили, що їхнє завдання – “піклуватися про дипломатів та співробітників”, “захищати їхнє життя та безпеку”, тому прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яка буде реалізована “найближчим часом”.

1News за темою: Дипломати США працюватимуть в Україні, але ночуватимуть у Польщі, – Блінкен

Як повідомлялося раніше, Австралія закриває своє посольство у Львові й переводить усіх дипломатів до Польщі та Румунії.

“Ми продовжуємо закликати всіх австралійців негайно покинути Україну, не затримуючись. Безпека австралійців та офіційних осіб є нашим пріоритетом. У зв’язку з підвищеним ризиком австралійським чиновникам було наказано покинути Україну. Наше посольство та операції у Львові тимчасово закриті. Австралійські офіційні особи були направлені в Східну Польщу і Румунію, щоб допомогти австралійцям, які бажають покинути Україну”, – заявили в МЗС Австралії.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button