Україна

У НБУ назвали суму, перераховану на оборону


У НБУ назвали суму, перераховану на оборону

За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 760 млн грн, а загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ на спецрахунок надійшло майже 31 млрд грн в еквіваленті.

Від початку повномасштабної війни в Україні станом на початок жовтня зі спецрахунку, відкритого Національним банком, на потреби оборони перераховано майже 30 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

“Загалом з початку війни Національний банк перерахував на потреби оборони майже 30 млрд грн, у вересні – понад 638 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Станом на 1 жовтня, залишок коштів на спецрахунку становить майже 1,1 млрд грн. За минулий місяць на цей рахунок надійшло понад 760 млн грн, а загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ на спецрахунок надійшло майже 31 млрд грн в еквіваленті.

Повідомляється, що кошти перераховували і громадяни та підприємства України, і представники багатьох країн світу. Зокрема з-за кордону в іноземній валюті надійшло майже 12,5 млрд грн в еквіваленті.

Зазначається також, що станом на 1 жовтня залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики України, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить майже 114 млн грн. За вересень на цей рахунок надійшло майже 7 млн грн, близько половини коштів – з-за кордону в іноземній валюті. Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем і розпорядником цих коштів, перерахувало з них понад 845 млн грн для допомоги постраждалим від війни.

Раніше повідомлялося, що гроші для України залишаться у законопроєкті про фінансування Пентагону.

Байден: Припинення допомоги Україні неприйнятне

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button