Україна

Готуємо сім нових безпекових угод – Зеленський


Готуємо сім нових безпекових угод - Зеленський

Кожна з угод підтримає Україну і цього року, і в наступні роки. Це безпекова архітектура на час до вступу в НАТО.


Президент Володимир Зеленський заявив про підготовку ще семи нових безпекових документів, один із них – із США. Про це глава держави сказав під час відеозвернення в середу, 1 травня.
 
“Готуємо ще сім нових безпекових документів для нашої держави – двосторонніх безпекових угод. Зокрема, щодо безпекової угоди зі США. Зброя, фінанси, політична взаємодія – сьогодні працював із командою щодо конкретних деталей цих документів, і по деяких із них уже є попередній текст угод”, – сказав президент.
 
За словами Зеленського, кожна з угод підтримає Україну і цього року, і в наступні роки – безпекова архітектура на час до вступу в НАТО.

“Наповнюємо драфти угод сильнішими можливостями для України та для нашої спільної з партнерами безпеки. Зрозуміло, що особливий пріоритет – усьому, що дасть більше захисту від російського терору”, – додав президент.

Нагадаємо, 29 квітня глава Офісу президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів із США щодо угоди про гарантії безпеки для України. Сторони, зокрема, відзначили значний прогрес.

Як відомо, переговори зі США щодо двосторонньої угоди щодо гарантій безпеки почалися у серпні 2023 року. Очікувалося, що підписання угоди може відбутися на липневому саміті НАТО у Вашингтоні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button