Спорт

Французький нафтогазовий концерн постраждав від брудної нафти

Французький нафтогазовий концерн Total призупинив роботу низки установок на нафтопереробному заводі в місті Лойна на сході ФРН, звичайна потужність якого становить 230 тисяч барелів на день. Про це пише “Німецька хвиля”, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

Рішення пов’язане з проведенням технічних перевірок через поставки забрудненої нафти з Росії, повідомила компанія.

Виробництво повинно було відновитися в суботу, при цьому планувалося використовуватися альтернативні поставки через Гданськ, вказується далі в прес-релізі.

“З огляду на проблеми, що зберігаються з трубопроводом “Дружба”, потужності НПЗ не можуть бути задіяні повністю”, – зазначив концерн.

Керівництво Total докладає зусиль для того, щоб знизити впливу на поставки бензину, дизельного палива і мазуту клієнтам.

Нагадуємо:

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

25 квітня компанія “Укртранснафта” вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом “Мозир-Броди” (“Дружба”).

27 квітня в РФ порушили кримінальну справу про умисне забруднення нафти у нафтопроводі “Дружба”.

2 травня у нафтопроводах Росії, Білорусі, України і Польщі накопичилося близько 5 мільйонів тонн нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних речовин. У ЗМІ повідомлялося, що Укртранснафта оцінює недоотриману тижневу виручку під призупинення транзиту нафти в 1 млн євро.

В Укртранснафті заявили, що Росія має збільшити прокачування нафти у наступні звітні періоди до кінця 2019 року в рахунок недопоставлених у квітні обсягів через зіпсовану хлоридами нафту.

Back to top button