Спорт

Феттель став переможцем Гран-прі Сінгапуру з автоперегонів Формула-1

На трасі Маріна Бей завершився 15-й етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1. Переможцем Гран-прі Сінгапуру став німець Себастьян Феттель («Феррарі»), інформує 1NEWS.

Більша частина гонки пройшла за домінування пілотів «Феррарі». Лідирував Себастьян Феттель, а за ним йшов переможець кваліфікації Шарль Леклер. Через низку аварій на трасі і командну тактику Леклер не зміг нав’язати гостру боротьбу своєму напарнику по команді.

В результаті, Феттель фінішував першим, а Леклер – другим. Це перша перемога в сезоні (і 53-я в кар’єрі) для Феттеля і перший дубль «Феррарі» в цьому сезоні. До речі, Феттель не перемагав на етапах більше року, востаннє він виграв влітку 2018 року на Гран-прі Бельгії.

Третє місце посів Макс Ферстаппен («Ред Булл»). Поза призовою трійкою опинились пілоти «Мерседеса». Льюїс Гемілтон фінішував четвертим, а Валттері Боттас – п’ятим.

Після 15-и етапів перше місце у загальному заліку впевнено посідає Гемілтон, який набрав 296 очок. Боттас другий – 231 очко. Ферстаппен третій – 200 очок.

16-й етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1 – Гран-прі Росії відбудеться 27-29 вересня на автодромі Сочі.

 

 

 

 

Back to top button