Україна

Підсумки 27.03: Удар по Слов’янську та 40 атакСюжет


Підсумки 27.03: Удар по Слов янську та 40 атак

Росія вдарила ракетами С-300 по Слов’янську; ЗСУ відбили понад 40 атак на чотирьох напрямках. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Росія вдарила ракетами С-300 по Слов’янську
 
Російські військові вранці у понеділок завдали ракетного удару по місту Слов’янськ на Донеччині. Загинули двоє людей та ще 29 отримали поранення. Вибуховою хвилею та осколками ракет С-300 пошкоджено шість приватних домоволодінь, три багатоповерхові будинки та 15 автомобілів. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не простить знущань над людьми, цих смертей та поранень. Він пообіцяв, що відповідальність понесуть усі, хто причетний до цієї агресії. Зеленський також оприлюднив відео наслідків обстрілу.
 
Зеленський відвідав позиції ЗСУ на Запоріжжі
 
Президент Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Запорізької області, під час якої відвідав передові позиції українських військових. Він вручив військовослужбовцям державні нагороди та ознайомився з роботою командного пункту оперативного угруповання військ. Також глава держави побув у Нікопольському районі Дніпропетровської області, де обсудив наслідки терористичних ударів.
 
ЗСУ відбили понад 40 атак на чотирьох напрямках
 
У понеділок українські військові  відбили 41 атаку російських агресорів на чотирьох напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському, повідомив Генштаб ВСУ у вечірньому зведенні. Зазначено, що найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. Авіація Сил оборони за добу завдала дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також один – по зенітно-ракетному комплексу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління та район зосередження живої сили противника.
 
Зеленський провів перше виїзне засідання Ставки
 
Засідання пройшло у Дніпрі, який є українською фортецею вже понад дев’ять років. Командувачі оперативних напрямів доповіли фактичну ситуацію. Крім того, на Ставці обговорювалася загальна ситуація у прифронтових районах, зміцнення та захист рубежів по всій довжині фронту.

 

 
Китай відреагував на плани РФ щодо ядерної зброї
 
У Китаї негативно відреагували на плани Росії розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі. Про це сказала прес-секретар МЗС Китаю Мао Нін. Вона наголосила, що за нинішніх обставин “усі сторони мають зосередити зусилля на дипломатичному врегулюванні української кризи” та “спільно сприяти розрядці ситуації”.
 
Танки Leopard 2 від Німеччини вже в Україні 
 
Усі 18 танків Leopard 2, які Німеччина обіцяла Україні, передано українській стороні, повідомляє Spiegel. Крім Leopard 2 Німеччина також передала Україні обіцяні раніше близько 40 бойових машин піхоти Marder. За інформацією джерел Spiegel, Україна отримала танки Leopard із “великим пакетом озброєнь та запасних частин”. Пізніше влада Німеччини підтвердила передачу Україні танків Leopard. Також повідомлялося, що Київ отримав комплекти з боєприпасами та запчастинами.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button