Україна

Вбивця авіаносців. У ЗСУ розповіли, чим вдарили по Дніпру


Вбивця авіаносців. У ЗСУ розповіли, чим вдарили по Дніпру

У багатоповерхівку в Дніпрі росіяни вдарили ракетою Х-22. Такий самий снаряд потрапив у торговий центр у Кременчуці.

 

Окупанти вдарили багатоповерховим будинком у Дніпрі ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі. Про це повідомив представник Повітряних сил Юрій Гнат в ефірі телемарафону.
 
За його словами, ця ракета була випущена з далекого бомбардувальника Ту-22М3, запуски проводилися з району Курська та Азовського моря. Усього було п’ять пусків цих ракет.
 

Ігнат повідомив, що така ракета потрапила кілька місяців тому в торговий центр у Кременчуці.
 
“Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають вбивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною. І такою ракетою б’ють по густонаселеному місту, де люди… Немає жодного пояснення та виправдання цьому терористичному акту”, – додав він.
 
Ігнат також повідомив, що сьогодні по Києву і Харкову били зенітними ракетами, які призначені для ураження повітряних цілей і які є дуже небезпечними для населення.
 
“Чому це терористи, чому це нелюди? Бо почали ракетами, які є зенітні, С-400 чи С-300… Вже встановлено тип ракет, якими били по Києву. Це ті ракети, якими постійно б’ють по східних регіонах нашої держави, це і Харківщина, Миколаївщина, Дніпропетровщина страждає фактично щодня від цих ракет. Вже і з північного напрямку почалися ці напади”, – сказав речник.
 
“Чому ми називаємо це зброєю терористів? Тому що ці ракети призначені для ураження повітряних цілей з тисячами елементів, що вражають, для того, щоб знищувати літак, ракету, БПЛА або вертоліт. Ці уламки летять на сотні метрів, вражають мирне населення. Містами стріляти – це чистої води тероризм. Цими ракетами сьогодні били по Києву. І по Харкові теж були цієї доби удари саме цими комплексами”, – додав Ігнат.
 
Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що вперше росіяни вдарили по Києву ракетами С-400.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button