Україна

Ексгумуватимуть загиблих в Ізюмі майже два тижні – мер


Ексгумуватимуть загиблих в Ізюмі майже два тижні – мер

Міський голова Валерій Марченко розповів, як триває процес. За його словами, у місті є ще поховання, яких поки що не знайшли.

 
У деокупованому Ізюмі на Харківщині триває ексгумація тіл загиблих. Робота триватиме ще майже два тижні. Про це заявив мер міста Валерій Марченко, повідомляє Суспільне.
 
Тіла загиблих на експертизи возять до Харкова.
 
“Співробітники всіх служб проводять ексгумацію, викопують похованих. Якщо є можливість, їх ідентифікують, усіх відправляють у Харків для подальших робіт. Ця робота триватиме ще майже два тижні, бо поховань дуже багато. Поки нових не знайшли, але кажуть, що такі є, тож їх шукають”, – розповів мер Ізюма.
 
За словами міського голови, станом на 18 вересня в Ізюмі залишаються до 15 тисяч мешканців, люди починають повертатися у місто.
 
“Наразі в Ізюмі залишаються 13–15 тисяч жителів, до 24 лютого було більш як 45 тисяч. Хоча вже зараз не масово, але люди починають повертатися. Усі не повернуться, багатьом немає де жити – розбомблено, розбито квартири, будинки. Попереду зима. Світло з’явиться у місті як максимум через два тижні, зараз ведуться роботи з газифікації міста, тому що газу немає, але це будуть переважно приватні будинки. Через місяць в Ізюмі буде тисяч 25–30 осіб”, – прогнозує Валерій Марченко.
 
Також везуть в Ізюм гуманітарну допомогу. Від понеділка, 19 вересня, планують відкривати мобільні офіси банків, де можна буде зняти гроші.
 
“Також з понеділка на пошті плануємо відновити видачу пенсій тим, хто отримував її через пошту”, – сказав міський голова.
 
Нагадаємо, після деокупації Ізюма Харківської області у місті виявили поховання людей. У Мінреінтеграції повідомили, що в Ізюмі в рамках операції з розшуку загиблих почалася ексгумація тіл на локаціях масового поховання. За наявними даними, кількість загиблих в Ізюмі може перевищувати кількість жертв у Бучі.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button