Спорт

Динамо висунуло ультиматум Минаю щодо зірваного матчу

Динамо висунуло ультиматум Минаю щодо зірваного матчу

Фото: ФК Динамо Киев
Динамо Київ та Минай на поле так і не вийшли

У київському клубі не бажають знову їхати до Ужгорода і пропонують зіграти поєдинок у столиці.

Динамо пропонує зіграти раніше зірваний матч 16 туру української Прем’єр-ліги у столиці. З такою заявою виступив заступник генерального директора київського клубу Сергій Мохник.

За словами функціонера, у Динамо розуміють проблеми суперника, утім знову витрачати купу часу і сил на дорогу до Ужгорода більше не хочуть.

Нагадаємо, поєдинок мав відбутися на полі Миная 3 грудня. Проте спочатку матч було перервано на другій хвилині через повітряну тривогу, яка тривала півтори години, а потім і зовсім скасовано через відсутність на стадіоні закарпатської команди штучного освітлення та перенесено на невизначений термін.

“Ми з розумінням ставимося до будь-яких форс-мажорів інших клубів УПЛ у минулому та цьому сезонах. У нашій країні йде війна, сам факт того, що чемпіонат України відбувається, що ми не втратили футбол як явище, це досягнення клубів та держави.

Але є певні моменти, які не належать до форс-мажорних ситуацій. Представники Миная, Динамо, судді та делегат домовилися, що гра скасовується, якщо повітряна тривога буде до 14:30, це зафіксовано документально. Рівно о 14:30 наші гравці відправились у душ, адміністратори команди почали відносити речі до автобуса.

З самого початку ми наголосили, що готові грати у цей день пізніше, але представники Миная повідомили, що це буде неможливим через відсутність на стадіоні штучного освітлення. Повітряна тривога – це форс-мажор. Відсутність світла на стадіоні – це не форс-мажор. Це непрофесіоналізм та відсутність поваги до інших учасників чемпіонату. Кожна команда має грати на арені, яка має це освітлення.

Ми не могли залишатися ще на один день та грати у понеділок. По-перше, ніяких гарантій повторення ситуації не було, по-друге, у нас у четвер був матч у Києві. Враховуючи складну логістику, це ставило під загрозу увесь розпланований процес підготовки до наступних матчів. Чому ми маємо поступатися своїми інтересами через інфантилізм та відсутність елементарних речей в інфраструктурі команди-суперниці?

Це питання потрібно вирішувати. Цього разу така ситуація відбулася з нами, а наступного разу на нашому місці може бути будь-яка команда УПЛ. І що тепер? Всім нам потрібно кататися до Ужгорода двічі, щоб Минай був задоволений? Ні, цього не буде.

Наскільки мені відомо, УАФ вже відправила офіційний лист на адресу всіх клубів, які грають в Ужгороді та Минаї з вимогою негайно (до 1 лютого 2024 року) розв’язати питання зі штучним освітленням. Але для нас це вже історія минулого, ми повинні дбати про інтереси Динамо.

Наш клуб не став вимагати технічної поразки Миная. Ми не писали листи з вимогами, не збирали доказову базу (а це зробити дуже легко, прецедентів технічних поразок через інфраструктурні проблеми у нашому футболі вистачає), а розраховуємо на те, що Минай вчинить по-людськи. Ми витратили багато грошей на логістику, це дорога довжиною у 800+ кілометрів. Ми поважаємо наших гравців та персонал клубу та не будемо відправляти їх до Миная знову.

Наша позиція дуже проста: це був не форс-мажор, а безвідповідальність місцевого клубу. Ми не хочемо влаштовувати юридичні та регламентні сварки, а чекаємо на нормальну реакцію з боку суперника та його порядність. Динамо без проблем зіграє цей матч (нам не потрібні кабінетні три бали), але Минай має приїхати до Києва та грати на нашому полі. Це буде їхня міра відповідальності за те, що відбулося минулої неділі”, – наводить слова Мохника офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, раніше Олександр Шовковський розповів про завдання Динамо на цей сезон.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button