Події

СБУ затримала у Миколаєві інформаторку «ручного» блогера фсб, який коригував п…

СБУ затримала у Миколаєві інформаторку «ручного» блогера фсб, який коригував повітряні удари по Україні

Служба безпеки затримала у Миколаєві зрадницю, яка «зливала» до фсб інформацію про наслідки російських повітряних ударів по об’єктах критичної інфраструктури регіону.

Зокрема, вона передала агресору фото та відео з місць ворожих «прильотів» по двох промислових об’єктах на території області, серед яких місцева нафтобаза.

Розвіддані фігурантка переправляла проросійському блогеру Сергію Лебедєву (більш відомого під псевдонімом «Лохматий»), який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку і працює на фсб.

У подальшому ворожий пропагандист переправляв отримані відомості до російської спецслужби для підготовки нових та коригування повторних повітряних атак на Миколаївщину.

Крім того, одержані від інформаторки медіафайли він використовував для підготовки замовних сюжетів для міжнародного рупору кремля «РИА Новости».

За даними слідства, зрадницею виявилась місцева підприємиця, яка після початку повномасштабного вторгнення рф неодноразово публікувала антиукраїнські коментарі у різних пабліках країни-агресора.

Згодом вона вийшла на «Лохматого», з яким спілкувалась через спеціально створений ним Телеграм-канал.

Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Back to top button