Спорт

До початку навчального року в Україні побудують сотні футбольних міні-полей

В Україні триває успішна реалізація держпрограми з будівництва футбольних міні-майданчиків, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Федерації футболу України.

У рамках бюджетної цільової програми на ці потреби у 2018 році було передбачено 270 млн грн.

Місцеві бюджети також активно долучилися до фінансування проекту. До кінця року по всій країні будуть збудовані сотні нових футбольних полів. У Києві зараз тривають роботи зі зведення понад 50-ти нових футбольних полів, більшість з яких має запрацювати вже з початком нового навчального року, а всього Федерація футболу України планує появу в Україні до 2020 року близько 2 500 нових футбольних майданчиків і ще 50-ти стадіонів.

“Ми впевнено рухаємося до реалізації цієї мети. Якщо, наприклад, до 2014 року було збудовано 768 майданчиків для футболу, то з 2014-го по 2018 рік уже збудовано понад 720 об’єктів футбольної інфраструктури (зокрема, 8 стадіонів). Зараз на етапі будівництва перебувають близько 800 об’єктів.

Федерація футболу вітає таку політику держави, адже саме створення футбольної інфраструктури є головним підґрунтям розвитку юнацького футболу та фізичного виховання української молоді. Доступність гри у футбол має бути максимальною. Кожна дитина повинна мати можливість безперешкодно і безоплатно пограти у футбол”, – зазначив перший віце-президент ФФУ Олег Протасов.

 

 

Back to top button